fbpx

Slim Vic pres. Glitch Scratch

Med hjälp av 10 st turntables tar Slim Dj:andet in i framtiden. Hälften improviserat, hälften noterat. Hälften live, hälften dj-set. Eller bara en härlig mashup av musik på ett sätt du aldrig hört förut.

Viktor “Slim Vic” Zeidner är DJn, kompositören och skivbolagsdirektören bakom Lamour Records. Få DJs kan mäta sig i den bredd av sammanhang som Slim har förekommit. Totalt har ca 2500 spelningar genomförts i Sverige, Europa och Asien. Slim Vic har t.ex spelat Back-to-back med Lill Babs, tonsatt jordens undergång, ersatt fyrverkeri vid invigningen av Gävlebocken inför 18 000 personer, varit resident DJ i Gavlerinken och Brynäs hemmamatcher under 5 år. Detta blandat med spelningar bland klubbar, konstgallerier och experimentella scener runtom i ett brett genrespectra. Som låtskrivare har han bl.a skapat prisbelönt musik för teatrar, dans och filmer samt samarbetat med t.ex riksspelmannen Görgen Antonsson.
I projektet Glitch Scratch utmanar han vad som är traditionellt och tekniskt möjligt med skivspelare och suddar ut gränserna mellan vad som är DJ och livespelning. Skivspelarna fungerar som en polyfonisk synth eller multisampler där slumpen samsas med noga inrepeterade moment.
Som mentor och samarbetspart i projektet finner vi engelsmannen Graham Dunning som ligger bakom den virala youtubesuccén ‘Mechanical Techno‘ där techno skapas med hjälp av en skivspelare och mekaniska lösningar.
Glitch Scratch skapas med stöd från Konstnärsnämnden

Projektet statade 2019 och hade publik premiär på Gävle Teater 16/3 2020, sen kom pandemin och satte stoppp för planerad turné och fortsatt samarbete med Graham. 2022 återupptar projektet.

Sociala länkar
  • https://www.facebook.com/slimvic
 • https://www.instagram.com/slimvic/
 • https://open.spotify.com/artist/2RQNyybaIaaskTzRz3fVDZ?si=MQHsKPzpTN6ww15CYVMIQg

Pressphoto

• Konsertlängd 20-40 min
• Rigg och soundcheck 60 min. Riv 15 min
• Prisförslag 8 000 kr

Bokas genom slim@lamour.se | mob 0738517757