fbpx

AKB – Marianergraven releasefest – Gasklockorna Gävle 13/3


AKB – Marianergraven album releasefest
13 Mars kl 20.00
Stora retorten – Gasklockorna Gävle
Entré 180kr (inkl vinyl el. CD album)

AKBs magiska ‘Marianergraven’ släpps på vinyl och CD och kommer dagen till ära presenteras i en unik ny liveversion med visuals av Annie Tådne. Ett debutalbum släpper man bara en gång, och nu ska det firas!

Entré: 180kr (inklusive vinylskiva)
Live: AKB
DJ: Julia Gidlöw
Visuals/senografi: Annie Tådne
Golvsopare: Viktor Zeidner

Den musikaliska inspirationen till albumet kommer från en ivrig fascination av havet och dess hemligheter. Tanken på hur djupets tryck och mörker låter och de okända mysterier som Marianergravens avgrundsdjup bär på framkallar både ett lugn och en hisnande känsla av bottenlöst sjunka ner i dunklet där nere. Albumet Marianergraven består av en mängd olika långsamt svepande melodier som tillsammans skapar en kraftfull och luftig atmosfär där flytande tongångar kan sväva fritt genom ljudvågornas glidningar. AKB använder de elektroniska klangerna från synthar, loopar och effekter för att skapa en långsamt växande och svävande ambient-värld, som är både melodisk och dissonant omvartannat.

Bakom namnet AKB finns instrumentalisten Anna-Karin Berglund från Gävle. Första releasen under eget namn kom i april 2016 med EP:n Söndagsbarn (via Lamour Records), som hade tydliga influenser av 70- och 80-talens ambient med sina rymddoftande, kosmiska ljudlandskap. 2017 tilldelades AKB priset för Årets Solo på Local Heroes-galan i Gävle.

Arrangör: Lamour Records i samarbete med Gävle Kommun/Atlasgatan 3