fbpx

Elektronik i Svabensverk, 21 augusti

svabens

Ljudet av torra grenar som bryts i skogen, ekot över sjön från sommarens sista flyttfåglar och en blodröd sensommarsolnedgång ramar in Elektronik i Svabensverk, som går av stapeln söndagen den 21 augusti…
Ute på udden bjuder fyra konstellationer av artister upp till en kväll i den experimentella, elektroniska musikens inkapslande värld. Mässande loopar, rytmiska nacksvingar, drömsk ambient, skärning dub är alla adjektiv som väl beskriver den musikaliska blandningen du inte vill missa!

Lineup:
Oskar Moberg
LEHNBERG
AKB
[KRIG]

Kolhusdden, Svabensverk
21 augusti 2016
16-20
Fri entré
OM ARTISTERNA:
Oskar Moberg är musikalisk mångsysslare med bakgrund i både alternativ rockmusik samt diverse oväsensexkursioner och mer rytmiska, elektroniska ljudlandskap.
Förra året släpptes kassetten “Grå Materia” under eget namn på Lamour Records med musik bestående av ljudexperiment framförda på två rullbandare och egengjorda bandloopar, samt i höstas en vinyl ep under monikern ULTRA EL! på skivbolaget Gone Beyond Records innhållandes lite mer rytmbetonade, elektriska, sinnesutvidgande kompositioner.

David LEHNBERG är multiinstrumentalisten som har varit en konstant hörnsten i Gävles musikscen i femton år . Efter att ha turnerat kontinent efter kontinent med sitt band;The Deer Tracks i 10 års tid, har David utvecklat ett högst egensinnigt sound. LEHNBERG’s kalejdoskopiska klanger och sprängfyllda fält av rytmer rör sig i flera olika hastigheter och direktioner samtidigt, vilket kan liknas vid att falla in i ett gravitationslöst meteroitregn av ljud där improvisation är en stor hörnsten. ’
Soldag’ från senaste släppet ’Namah’ har blivit omnämnd av bla Musikguiden i P3 som en av mars månads bästa låtar.

AKB (Anna-Karin Berglund) går solo och gör en musikalisk helomvändning med sin debut EP Söndagsbarn. AKB har de senaste 10 åren turnerat jorden runt med banden Twiggy Frostbite och The Deer Tracks men nu är popmusiken utbytt mot rymddoftande ambient. Gävle som stad har i årtionden haft mycket stark electronica och ljudkonstscen, något som självklart inspirerar hela stadens musikliv, även AKB, så steget in i den kosmiska ljudvärlden är ett naturlig fortsättning i hennes musikkarriär. De fyra spåren på Söndagsbarn har tydliga influenser från 70-80-talets ambient med artister som Klaus Schulze och Michael Stearns men även modernare referenser som Gidge och Kiasmos.

[krig]
[krig] är det konstnärliga mötet mellan Jon Perman och Karin Bäckström. Med en ide om att bygga en annan värld påbörjade de sitt samarbete 2010. Förutom musik och konst, byggs världen upp av processer som blir till materiella idéer i textil, installationer och projicerade bilder eller processer som blir till handlingar, uppträdanden och projekt. [krig] vill vända på förhållandet mellan artist och publik, konstnär och dansgolv och mässar om galenskapen och kreativitetens rätt. Om att få vara som en är, inte orka med och brinna inuti. Om att utforska världen genom konsten.

Arrangeras av Konstfrämjandet Gävleborg, Lamour och Konst i Byn