fbpx

En afton med BRITA! -Releasefest för musiken från filmen BRITA- Blod, Svett och Stål

Den 29/4 firar vi internationella dansens dag och bjuder in er till en svängig dansafton! Vi visar den wrestling-baserade dansfilmen ”BRITA – Blod, Svett och Stål” med levande musik av Görgen Antonsson och Viktor “Slim Vic” Zeidner. Samtidigt som filmen visas i sin helhet på stor duk ger folktronic-duon Görgen med G och Slim Vic den mäktiga originalmusiken. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva filmen och musiken på ett helt nytt sätt!
Svängigt dansgolv och lounge efter filmvisningen utlovas! Varmt välkommen till den perfekta förfesten!


29 April – 19.00 – 22.00
Restaurang Bolaget Sandviken
Köpmangatan 5-7
Fri entré
Baren är öppen

Om filmen BRITA – Blod, Svett och Stål’ Dansfilmen är inspirerad av sägner om Brita “Dal-Brita” Hansdotter (15.04.1821 – 15.04.1870)Brita Hansdotter – En driven kraftkvinna som genom hårt arbete lade grunden för ett av vår tids största stålindustrier -Sandvik.
Dal-Brita breskrivs som en kraftkvinna utav rang och sägs ha varit en duktig brottare som kunde lyfta “en fullstor karl” över huvudet.En kvinna som tog plats i en tid då hon inte ens hade rösträtt, en tidlös ikon värd att uppmärksamma.Filmen skapades i syfte att hylla Brita ‘Dal-Brita’ Hansdotters 200årsdag. Koreografin är sprungen ur showbrottning (PRO Wrestling) för att gestalta sägnerna om Dal Britas brottarkunskaper.
Visionen med filmen var att gestalta kvinnor i olika åldrar som dansar i traditionell bruksmiljö och vi ger ett alternativt porträtt av Dal Brita där vi frågar åskådaren -Vem hade Brita varit om hon levt idag? Musiken till filmen är skapad av Görgen Antonsson och Viktor “Slim Vic” Zeidner

Film: Victor Lans
Dansare: Jessica Engberg, Elin Busk, Linn Stääd Hedberg, Hilda Hedin, Ingrid Andersson, Julia Ehrstrand, Emmy Park, Ida Long och Kajsa Norman.
Koreografi: Erika O’Neill

Arrangör: Kulturcentrum i Sandviken i samarbete med Lamour Records & Irrbloss Produktion.
FACEBOOKEVENT