fbpx

Hej Kassett (tapefest)

hej-kassett-web1
8 augusti 12.00 – 15.00

Gräsmattan utanför Länsmuseet
Release av kassett “Grå Materia” med livespelning av Oskar Moberg
Livespelning av Olle Åberg & Slim Vic
Försäljning av kassetter från Lamour Record Store
Mer aktiviteter tillkommer
Fri entré
Vi tillägnar dagen åt det 50-åriga formatet kassettband. Bandet eller kassetten har de senaste åren fått en återfödelse med nyutgivningar av musik, framför allt inom den mer experimentella och alternativa musikvärlden. Under dagen får vi höra livespelningar med kassetten i fokus samt möjligheten att köpa kassetter eller bara slappa i solstolen och njuta av skön musik.

Oskar Moberg är nyinflyttad Gävlebo och musikalisk mångsysslare med bakgrund i såväl alternativ rockmusik som oväsensexkursioner och mer rytmiska, elektroniska ljudlandskap. Tidigare band, ovänsenrockbandet Estroboscorpio, alt rockbandet Hhappiness (med två H:n, ja) och danska Thulebasen. Nuvarande projekt, sinnesvidgande elektronika under monikern ULTRA EL!.

”Grå Materia” är ett verk inspirerat av själva processen; inspelat live i en tagning med hjälp av två rullbandspelare ekiperade med handgjorda bandloopar, klippta och ihoptejpade av gamla överblivna/glömda/oanvända rullband från det egeninspelade arkivet samt ett fåtal slumpmässigt funna ljud från begagnade band. Resultatet är en varm, trögflytande, pulserande och brusig ljudmassa, både i ständig upprepning och konstant förändring.

Arrangör: Arrangörsföreningen Lamour i samarbete med Länsmuseet, Studiefrämjandet & Lamour Records

lamour025-cover-3