fbpx

KLUBBFOLK – Folkteatern Gävle 15 oktober

klubbfolk15okt
Lamine Cissokho
MAG, AKB vs. AKB & Digital Encounter
Söndag den 16 oktober är det dags för årets andra KLUBBFOLK – En söndagsklubb där musik från Gävle, Gävleborg, Sverige och världen blandas med bar och skönt häng i Folkteaterns foajé! Alltid gratis inträde, liveakter, alkoholfribar, mat från Bro Burger och skönt häng!15.00 – 19.00
Folkteaters foajé, Gävle
Fri entré

✰✰Lamine Cissokho (Kalmar) ✰✰
Lamine Cissokho kommer från Senegal och är en ättling till en “berättarfamilj”, så kallade grioter, med en historia som går tillbaka till 1400-talet.
En griot är en västafrikansk trubadur som har till uppgift att föra sitt folks historia vidare. Kora, den ”västafrikanska harpan”, är Lamines huvudinstrument, tillverkad av en stor kalebass med 22 strängar. Instrumentet skapar magisk, vacker musik som berör. Sedan 2001 är han bostatt i Kalmar.
https://laminecissokho.net/
Lamine Cissokho - 620x340

✰✰MAG (Gbg)✰✰
MAG (aka Magdalena Ågren) skapar omsöm smutsig omsöm ljuv musik med hjälp av trombon, röst och trummaskin. Musiken byggs upp med live samplingar och skapar  hennes egna mini-orkester. Hennes både vilda och återhållna musik rör sig fritt mellan populärkultur och experimentell ljudkonst.magweb-15okt

MAG är verksam i Göteborg som konstnär, musiker, artist och komponist. Hon turnerar flitigt som soloartist men förekommer även i banden Sork och Trapped in a Loop. Hon har sedan starten 2008 turnerat i Sverige som i övriga världen.
Lyssna och läs mer: https://magagren.com/

✰✰AKB vs. AKB✰✰
Följ med på en audiovisuell resa när Gävlemusikern AKB (Anna-Karin Berglund) möter visualartisten Anna-Karin Brus från Uppsala.

AKB startade sin soloprojekt 2015 och släppte debut EPn Söndagssbarn 2016. Hon har med sin kosmiska ambientmusik som blandar svepande synthar med klarinett och fantastiska arpeggios gjort stora avtryck lokalt och nationell genom. Förutom flitigt livespelande tilldelases hon priset ’Årets Soloartist’ på Local Heroesgalan 2016 i Gävle.
Lyssna på Söndagsbarn på Spootify
Anna-Karin Brus med bas i Uppsala driver scenen och konstkollektivet Köttinspektionen som presenterar nutida konst och musik. tidigare sceniska samarbeta har t.ex varit med Tomas Bodén från Differnet i projektet Brus & Bodén.
http://www.haka.nu/index.php/medlem/portfolj/anna-karin-brus/C88
AKB-web

✰✰Digital Encounter✰✰
Hjärnan bakom Digital Enconuter är Leopold Låby, speldesigner, programmerare och teknisk dramaturg på Änglaspel som repeterar på Folkteatern just nu. För oss söndagsklubbare presenterar han en lekfull rörelseupplevelse som en del av experimenterandet med att låta scenkonsten möta och förhöjas av digital teknik. En kroppslig virtuell upplevelse där digitala och fysiska kroppar möts.
Leo-Låby-1-e1505891792724-260x400

Bro Burgers foodtruck kommer även att finnas på plats med utvalda burgare från deras meny.

Viktor “Slim Vic” Zeidner från Lamour och Christian Pallin från Koloni kommer DJ:a före, mellan och efter våra två huvudakter.

KLUBBFOLK arrangeras i samarbete mellan Folkteatern, Lamour och Koloni
klubbfolk_logo-fglamourkoloni-400x54