fbpx

KLUBBFOLK – Folkteatern Gävle 17 December

klubbfolk17dec-web
Hansen & Claeson, Min Stora Sorg, LE TON MITÉ (Belgien)
Skuggteater: Oona Libens – teatro dondolo (Bryssel)
Dj´s: Slim Vic & Christian Pallin

Söndag den 17 december är det dags för årets fjärde och sista KLUBBFOLK – En söndagsklubb där musik från Gävle, Gävleborg, Sverige och världen blandas med bar och skönt häng i Folkteaterns foajé! Alltid gratis inträde, liveakter, alkoholfribar, mat och skönt häng!
N. Rådmansgatan 23
15.00 – 19.00
Fri entré
Hemsida: http://folkteaterngavleborg.se/program/klubbfolk/✰✰ LE TON MITÉ (Bryssel)✰✰
Musikkollektivet Le Ton Mité kretsar kring kompositioner av den nomadiske musikern, instrumentmakaren och konstnären McCloud Zicmuse. Zicmuse är amerikan men bosatt i Bryssel sedan över ett decennium tillbaka. Under sin tid i Europa har han engagerat sig i olika projekt inom dockteater, folklore, teaterprojekt men också musikprojekt som Le Ton Mité.

Le Ton Mité tolkas både som jazz och popigt trubadurskap – musik som inte låter sig låsas vid genrer men förblir humanistisk i sin form. Musiken skapas av arrangemang av multipla röster, gitarrer, saxofoner, klarinetter och blockflöjter.
http://www.zicmuse.com/
https://www.facebook.com/letonmite/
https://letonmite.bandcamp.com/
letonmite-web

————————–————————–———-
✰✰ Min Stora Sorg (Sthlm/Gävle) ✰✰
För Min Stora Sorg, som till vardags heter Anso Lundin, har musiken alltid varit en stor del av hennes liv. Anso figurerade länge på musik– och klubbscenen som medlem i bland annat banden Leiha och Idiot Kid, tills hon började göra egen musik som kom att bli Min Stora Sorg och debutsingeln “Blomstertid” 2012. Det hyllade debutalbumet “MVH Anso, M$$” släpptes 2013 och kritikerna stod enade; “Tänk att svensk pop begåvats med ett nytt namn – någonstans mellan Lykke Li och Jenny Wilson”, sa Per Sinding-Larsen då. Sedan dess har Min Stora Sorg varit en självklar del på den svenska pophimlen och har släppt ytterligare ett album “BITCH LOVER CHILD MOTHER SINNER SAINT” nu i höst.

Anso Lundin är också aktuell som kompositör till föreställningen Utopier, med premiär i mars, som är en av de tre föreställningar som är en del av Folkteaterns scenkonstfestival Drömmar och Demokrati.
http://www.minstorasorg.com/
https://www.facebook.com/pg/minstorasorg
minstorasorg-web

————————–————————–———-
✰✰ Hansen & Claeson (Gävle) ✰✰
Madeleine Hansen & Victor Claeson är två välkända namn inom Gävles musikliv, båda spelar i bandet The Entire Cast som bland annat belönats med ’Årets Låt’ på Local Heoresgalan. Både Hansen & Claeson har arrangerat mängder med klubbar och konserter så som Moskva är Iskallt, Klubb Papper och Postkollektivet.

I våras släpptes Claesons debutalbum V.V.V.V.V. på Lamour Records, skivan blev varmt välkomnad med lysande recensioner från blogvärlden. På skivan blanda elektroniska ambienta klanger med krautinfluerade rytmer och gitarrer. Den 10 januari släpps albumet igen men den här gången på vinyl. Har vi tur så hinner skivorna komma till Klubbfolk så du som besökare har möjligheten att bli först med att köpa hem den strikt limiterade utgåvan.
http://www.victorclaeson.com/
Claesons-Scen-3-foto-Michael-Tebinka-web
Madeleine-Hansen-web
————————–————————–———-
✰✰OONA LIBENS (Bryssel) ✰✰
Oona Libens är en svensk-belgisk konstnär och musiker. Hennes konstnärsskap rör mediaarkeologi och är ett undersökande som kretsar kring den rörliga bildens historia: från skuggteater ,film i dess mest elementära bemärkelse, till nutida fenomen som skärmar och virtual reality. Hon vill med sin konst visa på det humana i teknologin och med hjälp av bilden och skärmen skapa en analog virtuell verklighet.

Under namnet Teatro Dondolo skapar hon föreställningar som befinner sig på gränslandet mellan film, dockteater och bildkonst. Teatro Dondolo var ett rundresande skuggteatersällskap på slutet av 1800-talet som Oona återupprättade 2011.
https://teatro-dondolo.com/
https://www.facebook.com/teatrodondolo/

Nausea – a shadow documentary about the sea from oonafrida on Vimeo.

————————–————————–———-
klubbfolk_logo-fglamourkoloni-400x54
KLUBBFOLK arrangeras i samarbete mellan Folkteatern, Lamour och Koloni
Dessutom kommer Bro Burgers foodtruck att finnas på plats med utvalda burgare från deras meny.