fbpx

KLUBBFOLK – Folkteatern Gävle 24 september

klubbfolk 17 septSöndag den 24 september är det dags för årets första KLUBBFOLK – En söndagsklubb där musik från Gävle, Gävleborg, Sverige och världen blandas med bar och skönt häng i Folkteaterns foajé! Dessutom kommer Bro Burgers foodtruck att finnas på plats från kl 16.00 med utvalda burgare från deras meny. Fri entré
Artister den 24 september är Nya Zeelandaren Kraus och de lokala musikerna Ida Long och David Lehnberg.

Kraus
Kraus är en experimentell musiker och kompositör från Nya Zeeland. New Zealand Listener har kallat honom ”en national skatt” och ”en av de mest hemliga, viktigta och intressanta människor som gör musik i Nya Zeeland”. Hans musik passerar gränserna för elektronisk musik, post-rock, rymdfolk, punkrock och martian stomp.
Mer om Kraus här: http://kraus.co.nz/

Ida Long & LEHNBERG
Två av länets mest framstående aktuella musiker går samman och på KLUBBFOLK står de för första gången på scen tillsammans. De kommer bjuda på magisk musik från deras olika klangvärldar.

⌲Ida Long har som soloartist skapat ordentligt buzz i indievärlden och hennes låtar streamas hundratusentals gånger, framför allt i Tyskland och England har Ida mer eller mindre geniförklarats!
Lyssna på Ida Long här: https://soundcloud.com/idalong
⌲LEHNBERG har turnerat jorden runt många varv med sitt band The Deer Tracks men nu som solo har han på kort tid gjort sig ett namn som explosiv liveakt och släppt flera EPs och remixer som går varm på bland annat P3. Både Ida och Lehnberg har åtskilliga utmärkelse i bagaget från Local Heroes.
Lyssna på LEHNBERG här: https://soundcloud.com/lehnberg

Viktor “Slim Vic” Zeidner från Lamour och Christian Pallin från Koloni kommer DJ:a före, mellan och efter våra två huvudakter.

Läs mer om KLUBBFOLK här: http://folkteaterngavleborg.se/program/klubbfolk/
KLUBBFOLK arrangeras i samarbete mellan Folkteatern, Lamour och Koloni 

klubbfolk_logo-fglamourkoloni-400x54