fbpx

KLUBBFOLK – Folkteatern Gävle 26 November

Klubbfolk 26 nov
Madalitso Band, Mary Ocher och Slim Vic och Görgen

Söndag den 26 november är det dags för årets tredje KLUBBFOLK – En söndagsklubb där musik från Gävle, Gävleborg, Sverige och världen blandas med bar och skönt häng i Folkteaterns foajé! Alltid gratis inträde, liveakter, alkoholfribar, mat och skönt häng!Folkteaterns foajé
N. Rådmansgatan 23
15.00 – 19.00
Fri entré
Hemsida: http://folkteaterngavleborg.se/program/klubbfolk/

Sauti Za Busara
✰✰ Madalitso Band (Malawi, Afrika) ✰✰

Från det Östafrikanska landet Malawi, (som gränsar till länderna Mozambique, Tanzania och Zambia) kommer duon Madalitso Band. 2009 blev de upptäckta när de spelade utanför ett köpcenter, på sina hemmagjorda instrument, i huvudstaden. Det ledde till att en skiva spelades in och nu är de betraktade som ”musikaliska profeter” i hemlandet.
Duon spelar på instrumentet Babatone som är väldigt populärt i Malawi, samt fyrsträngsgitarren vilket skapar det traditionella Malawi-banjoljudet.

BBC fick tidigare i år upp ögonen (och öronen) för Madalitso Band då de spelade på en festival i Zanzibar och hade med dem i sitt program ”Global Beats”.

Länkar:
http://artistecard.com/MadalitsoBand
http://www.bbc.co.uk/programmes/p04x6183
https://www.youtube.com/watch?v=4euoqkKstS4
————————–————————–———-
MaryOcher-2-photo-SvenSerkis-970x550
✰✰ Mary Ocher (Tyskland()✰✰

Mary är född i Ryssland, uppvuxen i Israel och numera bosatt i Berlin. Lika varierad som de platserna är Mary Ocher’s musik. De senaste åren har hon outtröttligt rest världen runt och gjort fantastiska konserter och performances. Nu kommer den excentriska och sant originella sångerskan, artisten och konstnären Mary Ocher tillbaka till Sverige för hennes nya album “Faust Studio Sessions and Other Recordings” som släpps den 23 november, världen över.

Mary Ocher har beskrivits som ”en härlig blandning av Yma Sumac, Pj Harvey, Yoko Ono och Laurie Anderson”. Den liknelsen må inte vara klockren, men den är ett bevis på hur svårt det är att placera in Mary Ocher i ett fack. Hennes musik är fri, ständigt sökande, politisk och djupt berörande.

Länkar:
http://www.maryocher.com/
https://www.facebook.com/MaryOcherMusic/
————————–————————–———-
slim-o-görgen-24-nov
✰✰Slim Vic & Görgen med G✰✰
Ljudkonstnären Slim Vic & folkmusikern Görgen Antonsson står åter på scen för att bjuda på sin magiska folktronica.
De två musikerna syntes första gången tillsammans på scen 2016 när de ombads göra ett pausnummer till invigningsfesten av melodifestivalen i Gävle. De vitt skilda musikaliska bakgrunderna lade grund till ett hypnotiskt och explosivt möte mellan ambient, techno och folkmusik. Lekfullt och allvarligt, kontemplativt och dansant!
Nu jobbar de tillsammans igen med att skapa musiken till föreställningen Änglaspel som spelas på Folkteatern i Gävle under hösten.
(foto: Marias of Sweden)
————————–————————–———-
klubbfolk_logo-fglamourkoloni-400x54
KLUBBFOLK arrangeras i samarbete mellan Folkteatern, Lamour och Koloni
Dessutom kommer Bro Burgers foodtruck att finnas på plats med utvalda burgare från deras meny.