fbpx

Lamour pres. Kraut und elektronische Musik (Gefle Skivmässa 2018)


Stora Retorten (Gasklockorna Gävle)
28 April 19.00 – 21.00
Lisa & Kroffe (live)
PRO424 (live)
Slim Vic (vinyl DJ-set)
Fri entré

Lisa & Kroffe
Gävlebekantingarna Lisa & Kroffe gästar åter staden för att bjuda på deras varma krautdoftande electronica. Senast såg och hörde vi dem på PUSH Festivalen som Lamour arrangerande.
Lisa & Kroffe är Lisa och Kristofer Ulfves från Stockholm. Valet av namn refererar till dynamiska duos likt ’Ralf und Florian’ och Hansson & Karlsson. De skapar repetitiva ljudlandskap och virvlande melodier med analoga synthesizers och andra instrument där de hittar inspiration. Deras Berlin-inspirerade musik har hörts på så olika ställen som under den stjärniga natthimlen vid havet på Väddö, vid den stängda betongfabriken i Norbergs skogar och i de mörka tunnlarna under Karlskrona.
Lisa & Kroffes senaste skiva ’Göteborgs energi’ släpptes hösten 2017 på Uppsalabaserade Klangfigur Artefakt.
http://lisakroffe.blogspot.se/

PRO424
PRO424 är ett elektroniska musikprojektet av musikern Maximilian Karlander. Komplexa modulära synthar varvas med traditionella, ibland går det åt dansant techno och ibland åt ambient. I musiken kan höras inspiration från allt från Radiohead, Boards of Canada, Biosphere, Maurizio, Deepchord, m.fl. Musiken spänner över flera genrer, och kombinerar ofta olika stilar och ljud. PRO424 släppte 2015 albumet ’Immune’ på Lamour Records och nytt album är på ingående, kanske har vi tur att få en glimt av skivan på skivmässan om presserifabriken jobbar på.
www.pro424.com

Slim Vic
Som drivande kraft för stadens elektroniska musikscen och framför allt som DJ har Viktor ”Slim Vic” Zeidner synts och hörts i de mest varierande sammanhang. Från att spela b2b med Lill-Babs på Gävle teater, göra musik till Folkteatern med folkmusikern Görgen Antonsson till att arrangera hundratals konserter och klubbar och turnera världen runt som turntableist. Lamour Record startades av Viktor 2012 och har sedan dess släppt ca 75 releaser, många med Gävleanknytning. Mest känd har skivorna med Motormännen, Bottenvikens Silverkyrka och Göteborgselektronikerna blivit. Ishockey? ja självklart är Slim Brynäs IF musikansvarige.

Läs mer om skivmässan här: https://www.facebook.com/events/307018236426094

 

Arrangemanget genomförs av Lamour med stöd från Region Gävleborg och Gävle kommun. Samarbetspart Gefle skivmässa och medborgarskolan.