fbpx

PUSH: SOLNEDGÅNGSKONSERT MED PANORAMAVY. MARTIN JARL | AKB

Söndag 19 maj 20.00-21.30
Hemlingbybackens topp


Följ med upp på Hemlingbybacken när majsolen sjunker mot horisonten! Nedanför dig breder den vidsträckta Gävleutsikten ut sig och skapar en fantastisk inramning när konserten inleds med svepande ambient med AKB. Därefter njuter vi av Martin Jarls härliga dub ambient medan de sista gyllene strålarna träffar Hemlingbybackens topp.

Entré
Vi har som alltid frivillig entré via swish, du bestämmer själv vad och om du kan betala.

Tillgänglighet
Sista biten upp till toppen är en brant stig, men konserten kan upplevas på distans från parkeringen och omgivande område.


MARTIN JARL
Martins musikaliska bakgrund sträcker sig från tidigt 90-tal, han startade som gitarrist i diverse indierock för att kring millennieskiftet helt övergå till elektronisk musik. Ingången till den elektroniska musiken kom via techno och ambient, stilar som fortfarande har ett stort avtryck i Martins musikproduktion. Musiken beskrivs ofta som djup med ”undervattenskänsla”, inslag av dub och melankoli. Genremässigt kategoriseras musiken ofta under techno, ambient, dub-techno eller deephouse.

Martin har sedan 2020 väsentligt ökat takten på producerandet och släppt en stor mängd musik på skivbolag från bl.a. England, Spanien, Tyskland och Nederländerna. Musiken återfinns på alla större musikplattformar och en del har även givits ut i olika fysiska former. Under 2023-2024 har lyssnarantalet och mängden lyssning ökat väsentligt och det verkar som fler och fler dras till hans musik.

Förvänta er en livespelning som spänner från spröda, svävande ljudlandskap till de djupaste reverbgrottorna.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1QIfFsxtWzWn8sM0cuof1T?si=10J-4bsrTveEkIRkQI691g
Instagram: Martin Jarl (@jarl.martin) • Foton och videor på Instagram
Tidigare spelning: Martin Jarl live from St Pauli, MALMÖ (youtube.com)


AKB
Bakom namnet AKB finns instrumentalisten Anna-Karin Berglund från Gävle. AKB skapar långsamt växande och svävande ambient-världar med hjälp av synthar, loopar och effekter. Världarna som är både melodiska och dissonanta omvartannat. I februari 2020 släpptes debutabumet Marianergraven, som väckt stor uppmärksamhet, inte minst i europeisk press och radio. Den musikaliska inspirationen till albumet kommer från en ivrig fascination av havet och dess hemligheter. Tanken på hur djupets tryck och mörker låter och de okända mysterier som Marianergravens avgrundsdjup bär på framkallar både ett lugn och en hisnande känsla av att bottenlöst sjunka ner i dunklet där nere.

Arrangeras av Kulturföreningen PUSH med stöd av Gävle kommun, Region Gävleborg och Kulturrådet i samarbete med Lamour Records, Studio Lord och Studieförbundet Vuxenskolan.