fbpx

PUSH Festival – FROSTNATT MED VARGKVINT OCH JAKOB LINDHAGEN

23 november 19.00
Heliga Trefaldighets kyrka

De Stockholmsbaserade musikerna Jakob Lindhagen och Sofia Nystrand har de senaste åren konstant tänjt på gränserna för både definitionerna av modern klassisk/ ambient/ experimentell musik, samt för solo/duo/kollaborativt musikskapande.
Med en kombination av minimalistiskt pianospel, ljudexperiment och udda instrumentering har Jakob Lindhagen både gjort sig ett namn som filmkompositör och artist, vars musik streamats miljontals gånger på Spotify. Under artistnamnet ”Vargkvint” har Sofia Nystrand inspirerats av skog, hav och folktro, som har uppmärksammats av en internationell publik trots texter på svenska.
Duon spenderade hösten 2022 i Nils Frahms kultförklarade studio i Funnkhaus, Berlin, med att spela in Vargkvint-skivan ”Månens hav”, släppt juni 2023 på Frahms bolag LEITER. De har flera gånger turnerat och spelat konserter internationellt, och spenderar hösten 2023 på residens och medverkan på festivalen ”Pianos De Kinshasa” i Demokratiska Republiken Kongo.

LYSSNA

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/1UgNIzq9FgAThlcwjbcGgn?si=I6zbAXgYQg-YMBcEmIQ0uA https://open.spotify.com/artist/5NMemsa74w1oXETsZZkh1a?si=9KIm0VImS22DduuDZBFcDw

Instagram:
https://www.instagram.com/jakoblindhagen
https://www.instagram.com/vargkvint

Facebook:
https://www.facebook.com/jakoblindhagenmusic/
https://www.facebook.com/vargkvint

Heliga Trefaldighets kyrka i Gävle uppfördes vid mitten av 1600-talet på grunden av en medeltida trefaldighetskyrka, som förstörts vid en eldsvåda. Invigningen skedde den 14 juli 1654. Kyrkan har sedan genomgått en rad om- och tillbyggnader. Den senaste renoveringen skedde på 1970-talet och leddes av arkitekt Rolf Bergh.
1780 revs den klockstapel, som tidigare stått norr om kyrkan, och kyrkan försågs med ett torn. I tornet finns fyra kyrkklockor, den äldsta – storklockan – från 1655.
Kyrkan är tillgänglighetsanpassad.

PUSH Festivalen arrangeras av Kulturföreningen PUSH i samarbete med Musikhuset, Lamour Records, Studio Lord & Folkteatern Gävleborg. Stöd från Region Gävleborg, Gävle Kommun, Stiftelsen Oscar Flensburgs fond, Studieförbundet Vuxenskolan och Kulturrådet.