fbpx

PUSH Festival: Kapitel 3 – PUSH I PARKEN

Lördag 23 Juli 15.00 – 20.00
Stora scenen, Boulognerskogen – Gävle
Fri entré

Lamour Records fyller 10 år och samarbetet mellan Push och Lamour har varit starkt sedan starten. Vi vill därför bjuda in till en härligt elektronisk sommarkonsert i Boulognerskogen och dess anrika scen bland tallarna. Konserten blir som en liten festival i sig, med en rad spännande artister: Göteborgselektronikerna, Kajsa Magnarsson & Marta Forsberg, Nano Ona, Catterfly och Ragnar Atari!

15:00 Göteborgselektronikerna
16:00 Catterfly
17:00 Kajsa Magnarsson & Marta Forsberg
18:00 Nano Ona
19:00 Ragnar Atari

https://www.pushfestival.se/testebozwycken/

GÖTEBORGSELEKTRONIKERNA

För första gången norr om Dalälven får vi avnjuta femmannabandet som spelar allt live på synthar, trummaskiner och vocoders. Redan efter deras debutalbum ’Nattrafik’ blev de något av legendarer då de med ett Kraftwerk-manér släppte ett bejublat album på temat Göteborgs lokaltrafik. Upplev elektronisk livemusik när den är som bäst!

Foto: Gösta Wellmer

CATTERFLY

Följ med på Catterflys resa genom livet, mystiken och kosmos, i förändringens eviga spiral. På Boulognerns scen bjuder hon på ljudberättelser om dystopiska öden till organiskt fluorescerande världar. Ambient och psykedelisk electronica i en fantasi av metamorfoser, från sitt senaste album Catterfly Metamorphoses. 

Multikonstnären och musikproducenten Emma Sörensen bildade sitt elektroniska soloprojekt Catterfly 2015, sedan dess har hon spelat live, släppt singlar, remixer och ett debutalbum. Hon är en multiinstrumentalist som gillar att utforska mötet mellan fältinspelningar, det elektroniska, och akustiska instrument som röst, flöjter, dragspel och munspel.
Lyssna mer på Catterfly: Spotify, Bandcamp, SoundCloud (catterflymusic)

Foto: Ida Long

KAJSA MAGNARSSON & MARTA FORSBERG

I Kajsas och Martas projekt Kompisitioner får vi ta del av en lustfylld samling korta kompositioner. Vänskap och fysiskt avstånd är bränslet när korta meningar och ord skickats mellan Stockholm och Berlin för att bearbetas och förvandlas till små magiska verk inom ljudkonstgenren.

Kajsa Magnarsson är musiker, ljudkonstnär och kompositör. Hon gör lekfull musik och ljudkonst som reflekterar över samtiden, ofta på gränsen mellan humor och allvar eller verklighet och fiktion. Kajsa samarbetar gärna med andra konstnärer och konstformer och ser varje samarbete som ett tillfälle för att utvecklas både hantverksmässigt och estetiskt. 

Marta Forsberg (SE/PL) är tonsättare, ljudkonstnär och musiker inom installationskonst och elektronisk musik. Hennes praktik spänner över ljuddesign, komposition för ensembler, musik för dans, ljud- och ljusinstallationer samt medverkan i olika konstnärliga forskningsprojekt. Forsbergs verk har framförts på festivaler och konserter i Sverige, Tyskland, Italien, Japan, Danmark, England, Kina, Malaysia, Thailand och Polen.

Foto: Conny Nimmersjö

NANO ONA

Gävlebon Erika Axmark har på kort tid gjort sig ett namn på elektronikascenen. Kärleken till synthar startade runt millenieskiftet och influenserna är en blandning av synth-pop, EBM och ambient. Vintern 2021 kom hennes debutalbum ’Now, not later’ som bl.a blev nominerad till Årets solo och Årets nykomling på Local heroesgalan 2022. Mängder av nya släpp och samarbetar ligger i pipeline så Nano Ona är verkligen ett namn att hålla koll på!

RAGNAR ATARI

En av Sveriges mest uppskattade musiker på den elektroniska scenen är Ragnar Atari. Hans dansanta musik är en blandning av techno, electro och acid med nedpitchade finurliga texter. Hög energi och närvaro finns alltid där när det knorrande ljudet skruvas fram på den legendariska TB-303 synthen. Missa inte!

Arangör: Kulturföreningen PUSH i samarbete med Lamour. Stöd från Kulturrådet, Region Gävleborg & Gävle Kommun.