fbpx

Slice of Impro – Spegeln Gävle 31 Oktober

lamour31-oktoberflyer-web1

Spegeln/Skottes Musikteater, N. Köpmangatan 11 Gävle
19.00 – 21.30 Fri entré
Lamour är tillbaka på klassisk mark och arrangerar en kväll på Spegeln med nyskapande impromusik. Till sin hjälp har de den Stockholmsbaserade klubben Armadillo som på kort tid etablerat sig som en stark improkonsertarrangör i huvudstaden.
På scen ser vi:
Anna Berglund (röst)
Rui Halvares (piano)
AKB (electronik)
Slim Vic (elektronik)
+ gäster

Vokalisten Anna Berglund och pianisten Rui Hallvares Andrade Paes framför verket De fyra årstiderna. – fritt improviserad musik kring Annas svenska texter. Med ett öppet förhållningssätt till hur man använder röst, sång, elektronik och piano skapar de både ljuva och läskiga ljudlandskap.

Anna Berglund – röst
Rui Hallvares Andrade Paes – piano
www.armadillorecordings.com

AB-ruta-1006x1024
Anna Berglund, född i Uppsala och läser sista året på masterutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan. Hon släppte 2016 sin debutskiva med beatjazzkvartetten Berglund Band och är verksam musiker och kompositör i allt från frijazzsammanhang till egna popbandet ANNA ARCO.
Rui Hallvares Andrade Paes, född i Stockholm och utbildad jazzmusiker vid Kungliga Musikhögskolan och NTNU i Trondheim. Grundare av skivbolaget Armadillo Recordings, som även driver improklubben Klubb Armadillo. Förutom det är han även verksam som pianist, kompositör och arrangör i olika sammanhang. www.annaberglundmusic.com

AKB-web
AKB
 startade sin soloprojekt 2015 och släppte debut EPn Söndagssbarn 2016. Hon har med sin kosmiska ambientmusik som blandar svepande synthar med klarinett och fantastiska arpeggios gjort stora avtryck lokalt och nationell genom. Förutom flitigt livespelande tilldelases hon priset ’Årets Soloartist’ på Local Heroesgalan 2016 i Gävle.
Lyssna på Söndagsbarn på Spootify

Rui-web
Rui Hallvares Andrade Paes. Rui är utbildad vid jazzmusikerlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, inklusive en termin på NTNU i Trondheim. Parallellt med sitt eget spelande driver han även skivbolaget Armadillo Recordings och improvisationsklubben Klubb Armadillo. Både skivbolaget och klubben startades för att skapa mer bredd och mångfald inom den ofta ensidiga jazzscenen.

Slim_Vic-Photo_Stéfan_Estassy-web
Slim Vic
 är en av Sveriges ledande förnyare av DJ och turntablekulturen. Med ena benet i den urbana klubb och världsmusiken och den andra i konstmusiken förenar han dom olika världarna och flyttar ständigt fram gränserna för vad som är tekniskt och musikaliskt möjligt i traditionella och beprövade sammanhang.
Slims spelningar spänner från Berlins experimentella gränder till fullsatta läktare när Brynäs hockeylag har hemmamatcher i Gavlerinken arena.
Från soulfyllda hotelllbarer och lounger till konstgallerier & festivaler i europas huvudstäder.
Alla med samma energi, glädje och inlevelse med viljan att skapa den ultimata musikaliska upplevelsen för besökarna.

Bakom namnet Slim Vic döljer sig Viktor Zeidner (f. 1981) från Gävle. Viktor driver klubben och skivbolaget Lamour. Medlem i improbandet Hawai, industrimetalbandet Dieselkopf, verksam i visualteamet Deadpixel & resident VJ till SQ. Mellan 2006-2013 var Viktor verksamhetschef för IDKA, Institutet för digitala konstarter.

Arrangemanget sker med stöd från Nya Arrangörer/Svensk Jazz