fbpx

KLUBBFOLK – Folkteatern Gävle 17 november

klubbfolk-webFolkteatern Gävleborg, Koloni på drift och Lamour presenterar KLUBBFOLK.
På scen: Mandolin Sister (IND), Tami T, Slim Vic/Lehnberg samt DJ Christian Pallin
17 november 18.00 – 22.30 – Fri entré
Folkteaterns foajé, Gävle

Det skiftar färg, det mullrar, det ryker – något nytt är i görningen. Folkteatern bjuder tillsammans med Koloni på drift och Lamour in till en nyskapande musikhändelse på Gävles framsida: Folkteaterns foajé mynnandes mot norr!

Väl inne i värmen finner du på stans bästa alkoholfria bar, mat i munsbit och helt briljant musik från Gävle, Göteborg, Berlin och Indien. Välkommen till Folkteatern den 17 november!

mandolinsisters-web

Mandolin sisters består av systrarna Sreeusha och Sireesha från Indien. Systrarna har spelat sina mandoliner sedan fem års ålder och har gett över 2000 konserter i Indien och resten av världen. Konserten i Gävle är en del av deras första besök i Sverige. http://mandolinsisters.com/

tami-t

Tami T gör just nu musiken till Folkteaterns föreställning Transaktion. Hennes genombrott som artist kom med låten I never loved this hard before (då under namnet Tami Tamaki), som utgjorde signaturlåten för filmen Någonting måste gå sönder i regi av Ester Martin Bergsmark. Tami T har de senaste åren turnerat världen över med sin musik och bland annat medverkat på Gnuccis låt Ultimate Syndrome. Tami T på facebook

lehnberg-o-slim
slim-o-lehnberg

Slim Vic/Lehnberg är just nu knutna till Folkteaterns föreställning Som du. Som dom. Som jag. där de skrivit och även framför musiken. Slim Vic, eller Viktor Zeidner driver klubben och skivbolaget Lamour och DJar och spelar live på de mest udda arenorna, som t.ex på Brynäs hockeymatcher, tillsammans med Lill-Babs eller varför inte riksspelmän om det inte hans avant gardistiska turntableism på konsthallar och kaféer runt om i Europa. David Lehnberg har turnerat många varv runt jorden med bandet The Deer Tracks och är nu aktuell med det egna projektet LEHNBERG där dansant och experimentell elektronisk musik blandas med tongångar från hans resor i bl.a Afrika och Asien. Både Lehnberg och Slim Vic är betydande hörnstenar i Gävles musikliv och de har båda t.ex vunnit pris som årets producent på den årlliga Local Heroes galan.

pallin
Koloni på drift
är ett projekt med syfte att nå ut med nyskapande, internationella konst- och musikarrangemang till hela Sverige. Med den konstnärlige ledaren Christian Pallin vid rodret har de presenterat akter från hela världen. Under den första KLUBBFOLK kvällen är det Christian som står bakom skivspelarna och bjuder på suveräna låtar!

KLUBBFOLK på Facebook
klubbfolk_logos-web